Volkswagen investira 86 milijardi evra do 2020.

Izvor: B92, 23.Nov.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen investira 86 milijardi evra do 2020.

Grupacija Volkswagen predstavila je petogodišnji plan investicija vrednih 85,6 milijardi evra, namenjen jačanju prisustva grupe na stranim tržištima i lansiranju novih, "čistijih" modela, ne odustajući od projekta smanjenja troškova.

Veliki deo ovih ulaganja biće namenjen razvoju vozila s boljim karakteristikama u pogledu ekoloških zahteva, navodi se u saopštenju koje prenosi Rojters.

"Nastavićemo da investiramo kako bismo postali automobilska kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja u prvi plan stavlja ne samo rentabilnost, već i ekološke principe, uz razvoj najboljih i najčistijih vozila", izjavio je direktor grupacije Volskwagena, Martin Vinterkor.

U saopštenju se dodaje da će 41,3 milijarde evra ići u razvoj SUV modela, modernizaciju lakih terenskih vozila, kao i u razvoj električnih vozila i onih sa hibridnim pogonom.

Kako je naglašeno, petogodišnji plan ulaganja ne remeti plan uštede koji između ostalog predviđa smanjenje troškova za grupacije do 2018. godine u iznosu od pet milijardi evra.

Rojters podseća da je Volksvagen grupa dosada odolevala evropskoj krizi u automobilskom sektoru, zahvaljujući, pre svega, dobrim rezultatima u Kini i Severnoj Americi.

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.