Volkswagen: Neregularne i emisije CO2

Izvor: Nacionalna klasa, 21.Nov.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen: Neregularne i emisije CO2

Grupacija Volkswagen saopštila je da je otkrila neregularnosti u nivou emisija CO2 u oko 800.000 svojih automobila, što bi moglo da donese dodatni trošak od 2 milijarde EUR. Grupacija se još oporavlja od otkrića da je u dizelske motore ugrađen softver koji tokom testova manipuliše emisijama azotnog oksida.

Volkswagen je sada saopštio da je nivo CO2, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << a time i podaci o potrošnji goriva, potcenjen kod određenog broja automobila tokom procesa sertifikovanja. Kompanija za sada nije objavila koji su modeli pogođeni, pošto još nije napravljena precizna procena. Proizvođač je objavio da su većina obuhvaćenih automobila dizelaši, ali da ima i vozila sa benzinskim motorima.

Grupacija sarađuje sa regulatornim agencijama povodom rešavanja ove situacije i navodi da će učiniti sve što može da bi se situacija razjasnila što pre i da bi se korigovala klasifikacija obuhvaćenih automobila prema njihovim emisijama CO2.

Nemački ministar saobraćaja Aleksander Dobrint rekao je da će svi modeli grupacije Volkswagen sa benzinskim i dizelskim motorima biti ponovo testirani na emisije CO2 i NOx. To se odnosi na automobile marki Volkswagen, Audi, Škoda i Seat.

On je rekao da vlada namerava da primora Volkswagen da plati dodatne troškove oporezivanja automobila sa većim emisijama CO2.

U međuvremenu, VW je zatražio od svojih dilera u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi da obustave prodaju novih modela sa 3.0 TDI V6 dizelskim motorom posle objavljenih tvrdnji da i taj agregat sadrži nelegalni softver.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.