Volkswagen Golf TGI

Izvor: AutoBlog, 19.Avg.2013, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen Golf TGI

Volkswagen je jedan od proizvođača zaslužnih za širu primenu dizel motora u automobilima, a sada se Nemci pripemaju da ponove pionirski uspeh motorima koji će kao gorivo koristiti komprimovani prirodni gas. VW-ov motor TGI je u stvari prilagođeni 1.4 TSI koji može da radi na benzin ili plin. Nemci favorizuju komprimovani prirodni gas (CNG) u odnosu na TNG jer prilikom sagorevanja emituje manje CO2. Takođe je lakši od vazduha, zbog čega u slučaju curenja isparava u atmosferu, što mu daje bezbednosnu prednost u odnosu na LPG. Velika prednost CNG-a je i dostupnost. Shellov naučnik Wolfgang Warnecke je Automotive News Europeu rekao da se procenjuje da globalnih rezervi...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Folksvagen planira plinsku revoluciju

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2013

Folksvagen je jedan od proizvođača zaslužnih za širu primjenu dizelskih motora u automobilima, a sada se Nijemci spremaju ponoviti pionirski uspjeh motorima koji će kao gorivo koristiti kompresovani prirodni plin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.