Volkswagen Golf 7 karavan

Izvor: B92, 28.Nov.2012, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen Golf 7 karavan

Novi Golf je u prodaji tek mesec dana, a na internetu su se već pojavile prve fotografije maskiranog test prototipa njegove karavan verzije.

Sedma generacija Volkswagena Golf započela je svoj život na evropskom automobilskom tržištu, a do sredine novembra već je zabeleženo preko 40.000 narudžbina.

Iako je za nemačkog proizvođača prioritet hečbek, karavan verzija takođe je značajan model u Golf porodici automobila. Zbog toga su se nakon uspešnog lansiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novog Golfa u Volkswagenu okrenuli razvoju karavana.

U međuvremenu, fotografisani su i prvi prototipovi ovog automobila, koji su očekivano zamaskirani u ovoj fazi testiranja.

Tajni u pogledu dizajna, bar što se tiče prednjeg dela vozila, nema. Očekuje se da će Golf karavan imati identično oblikovane elemente (poput farova, maske hladnjaka i branika) kao što je to slučaj na hečbeku.

Izazov u predviđanjima kako će izgledati spoljašnjost karavana predstavlja njegov zadnji deo, koji su tehničari na prototipu veoma dobro zamaskirali.

Jednu moguću verziju, koju vam ovom prilikom predstavljamo u formi rendera, pokušao je da vizuelizuje nezavisini dizajner Theophilus Chin.

Ono što Volkswagen nije krio na ovom prototipu jesu krovne šine, koje su karakteristika većine karavan vozila. Pored toga, očekuje se da će Golf karavan imati oko 120 litara dodatnog prostora u prtljažniku.

Nije tajna ni da će paleta motora biti preuzeta od hečbeka. Na raspolaganju su benzinci, 1.2 TSI sa 85 i 105 ks i 1.4 TSI sa 122 i 140 ks, kao i dizelaši, 1.6 TDI sa 105 i 2.0 TDI sa 150 ks.

Za sada nije poznato kada će Volkswagen predstaviti novi Golf karavan, a jedan od verovatnih datuma za njegovu premijeru je početak marta 2013. i auto-salon u Ženevi.

Pročitajte više o novom VW Golfu.

Pročitajte o premijeri Golfa 7 u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.