VW prestaje da pravi Golf R – za sada

Izvor: B92, 07.Avg.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW prestaje da pravi Golf R – za sada

Volkswagen je saopštio da prestaje sa proizvodnjom Golfa R.

S obzirom da će krajem godine predstaviti Golf VIII, Volkswagen polako počinje da gasi određene varijante "sedmice" za 2020. godinu.

Tako će za sledeću godinu biti dostupna samo u Value Edition paketu koja u standardnoj opremi uključuje i WiFi, kejles sistem, grejače sedišta, panoramski krov, 16-inčne alu felne...

Osim toga, na tržištu će i dalje biti električni e-Golf i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Golf GTI u određenim paketim aopreme.

Ovo ne znači kraj sa popularni hot-hečbek već da ga više nije moguće kupiti u obliku sedme generacije Golfa.

Sledeći Golf R sigurno dolazi sa osmom generacijom najpopularnijeg evropskog automobila, a spekuliše se da će razvijati 400 KS.

Osim Golfa R, Volkswagen je za određena tržišta, na primer za SAD, odlučio da više ne nudi ni Golf u varijantama SportWagen (karavan) i Alltrack.

Prodaja Golfa VIII kreće početkom 2020.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VW prestaje da pravi Golf R, za sada

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2019, 07:53

Volkswagen je saopštio da prestaje sa proizvodnjom Golfa R.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.