Ubrzanje kod VW Passat B8

Izvor: Autoportal.rs, 17.Okt.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzanje kod VW Passat B8

Iako nije pravljen sa namerom da obori svetski rekord kada je ubrzanje do 100 na sat u pitanju Volkswagen je ipak uspeo da, ukoliko im date dosta novca, obezbedi limuzinu koja može da se pretvori u pravu raket.

I dok odlazeći VW Passat ima čak 300 konjskih snaga iz svog V6 motora a njegov naslednik paktuje 280 konja snage iz TSI motora zapremine 2.0 litara koji je "pozajmio" iz SEAT Leon Cupra modela, neprestano >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << se pričao o novom TDI dizelašu zapremine 2.0 litara koji ima 240 konja snage. I to sa pravom.

Pored konjske snage koju isporučuje dvostruki turbo motor, prvi takve vrste ikada ugrađen u VW limuzinu, Passat B8 ima obrtni momenat od 500 Nm. Na TFT ekranu od 12.3 inča koji menja klasični brzinometar možemo videti kako ova limuzina ubrzava od 0 do 100 na sat.

Volkswagen tvrdi, prema fabričkim podacima, da njihov Passat B8 ubrzava od 0 do 80 za 4.2 sekunde a od 0 do 100 za 6.1 sekundu. Iako je u režimu vožnje "Sport" promena stepena prenosa nije kao kod GTI modela i zato stvarne brojke malo variraju od fabričkih.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.