Tržište: Volkswagen zabeležio rast profita za 40%

Izvor: Nacionalna klasa, 05.Maj.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište: Volkswagen zabeležio rast profita za 40%

Grupacija Volkswagen u prvom kvartalu je zabeležila rast operativnog profita za 40% iako je prodaja vozila umanjena, što je znak da mere za smanjenje troškova daju rezultate dok proizvođač pokušava da prevaziđe posledice skandala sa emisijama gasova.

Operativni profit povećan je na 4,37 milijardi EUR sa 3,13 milijardi EUR prošle godine. Ovom rezultatu doprinelo je smanjenje troškova u matičnoj kompaniji Volkswagen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << Prihod grupacije porastao je za 10,3% na 56,2 milijarde EUR. Marža profita na nivou čitave grupe je između 6% i 7%

"Naši napori da poboljšamo efikasnost i produktivnost u svim oblastima kompanije se isplaćuju. Ovi kvartalni rezultati su privi opipljivi rezultati", saopštio je direktor grupacije Matijas Miler (Matthias Mueller).

Marka Volkswagen povećala je zaradu na 869 miliona EUR sa 73 miliona pre godinu dana. Ostale marke iz grupacije postigle su mešovite rezultate. Porsche, Škoda i Seat su ostvarili povećanje profita, dok je Audi zabeležio smanjenje. Bentley je umanjio gubitke sa 56 miliona EUR u prvom kvartalu prošle godine na 54 miliona ove godine.

Izdvaja se Škoda, koja je povećala profit za 32% na kvartalnom nivou, na 415 miliona EUR. Dugoročni cilj grupacije je da poveća maržu profita marke Volkswagen na 4% do 2020. godine i na 6% do 2025. godine sa prošlogodišnjih 1,8%.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.