Tržište: Pad prodaje Volkswagena u februaru

Izvor: Nacionalna klasa, 19.Mar.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište: Pad prodaje Volkswagena u februaru

Grupacija Volkswagen saopštila je da ukupna prodaja njenih vozila u svetu u februaru umanjena za 0,9 odsto, pošto dobri prodajni rezultati u Sjedinjenim Američkim Državama i Rusiji nisu nadomestili slabije rezultate u Kini i Evropi.

Prodaja svih automobilskih marki iz ove grupe, uključujući Porsche i Audi, u februaru je iznosila 686.000 automobila. U Kini je zabeležen pad prodaje za 1,9%, ali Volkswagen očekuje oporavak u narednim mesecima.

Prodaja je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << Evropi oslabila za 1,5% u poređenju sa februarom prošle godine, dok je u Americi povećana za 13%. U regionima centralne i istočne Evrope zabeleženo je povećanje za 12%, a tome je posebno doprinela Rusija sa rastom od 6,3%.

U Južnoj Americi ostvareno je povećanje prodaje za 4,1%, ali je u Brazilu, najvećem pojedinačnom tržištu, zabeležen pad za 8,9%.

Matična marka Volkswagen doživela je pad za 2,6%, što je najviše u grupaciji. Audijeva prodaja umanjena je za 1,1%, Škoda je u februaru zabeležila rast za 3,1%, a SEAT rast za 11%, najviše zahvaljujući dobroj prodaji SUV modela Ateca. Porsche je ostvario rast za 6,4%.

Čitava grupacija je od početka godine isporučila na svetsko tržište 1,5 miliona automobila, što je za 2,6% manje nego u istom periodu prošle godine.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.