Tesla ima novi cilj: 2 miliona EV godišnje već u 2022.

Izvor: B92, 07.Avg.2022, 11:07

Tesla ima novi cilj: 2 miliona EV godišnje već u 2022.

To uopšte nije mali broj. Volkswagen, koji je jedan od Teslinih najvećih rivala, ima za cilj da proizvede 1,5 miliona električnih vozila tek u 2025. Ford se nada da će proizvesti 2 miliona električnih automobila godišnje do 2026, a General Motors kaže da želi da napravi milion automobila u jednoj kalendarskoj godini do 2025.

Iako se tranzicija automobilskog tržišta u smeru elektrifikacije možda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odvija sporije nego što se čini, proizvođači širom sveta postavljaju ambiciozne ciljeve. Kompanija Tesla je započela taj trend, a sada, pošto se mnogi pitaju da li američki proizvođač može da zadrži prednost na tržištu, postavlja cilj da bude prva koja će dostići godišnju proizvodnju od 2 miliona EV i to već do kraja ove godine.

Tesla bi mogao da bude u prednosti, ali je najava proizvodnje 2 miliona automobila ove godine definitivno vredna pažnje.

Saopštenje je usledilo na godišnjem sastanku akcionara brenda gde je izvršni direktor Ilon Mask rekao da "ako sve bude kako je planirano, izaći ćemo iz 2022. sa godišnjom proizvodnjom od 2 miliona", piše Automotive News.

Naravno, ograda "ako..." govori da taj cilj ni u kom slučaju nije sigurna stvar. Sam Mask je priznao da je kompanija morala da napravi nekoliko promena zbog varijabli na koje ne može da utiče, kao što je visoka inflacija koja se nije mogla predvideti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tesla ima novi cilj: Dva miliona električnih vozila godišnje već u 2022.

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2022

Iako se tranzicija automobilskog tržišta ka elektrifikaciji možda odvija sporije nego što se čini, proizvođači širom svijeta postavljaju ambiciozne ciljeve.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.