Samo za brazilskog predsednika: Specijalni Volkswagen kabrio FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 12:18

Samo za brazilskog predsednika: Specijalni Volkswagen kabrio FOTO

Volkswagen je za brazilskog predsednika napravio posebnu, kabriolet verziju svog Virtusa.

Prvi čovek Brazila, Luis Injasio Lula da Silva, imaće priliku da se provoza u ovom automobilu u čijoj proizvodnji je učestvovalo oko 30 radnika VW fabrike u brazilskoj Sao Bernardo do Campo fabrici.

Tim je imao samo šest nedelja za ceo projekat, a koncept je započeto kao "osveženi" VW Virtus - prostrani i priuštivi model koji se trenutno prodaje u Južnoj Americi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Indiji i Kini (mada pod drugačijim imenom).

Pored krova, redizajniran je i zadnji deo automobila, a zanimljivo je da nestaje mehanizam za spuštanje i podizanje krova. Što je još važnije, produžena je baza točkova, pa tako putnici imaju više prostora za noge.

Specijalni Virtus kombinuje karakteristike koje se mogu videti u Highline i Exclusive varijantama, rekli su iz VW, a eksterijer je odrađen u "biskajsko plavoj" nijansi, dok je enterijer crne boje.

Pogonski sklop čini 1,5-litarski četvorocilindarski motor koji ima 148 KS i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove, i to putem šestostepenog DSG automatskog menjača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.