Rusi tuže Volkswagen

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 09:42

Rusi tuže Volkswagen

U skladu sa najavama, ruski proizvođač je podigao tužbu protiv Volkswagena.

GAZ, koji je proizvodio automobile za Volkswagen, podneo je tužbu kojom traži od Volkswagena obeštećenje u iznosu od 28.4 milijarde rubalja, odnosno oko 348 miliona dolara. Detalji tužbe nisu poznati, ali se zna da je podneta 7. aprila na sudu u Nižnjem Novgorodu, javlja Rojters.

Zanimljivo je da GAZ u ranijoj tužbi potražuje 15.6 milijardi rubalja (191 milion USD) od svog bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partnera. Ruski sud je nakratko zamrznuo Volkswagenovu imovinu, a nakon poništenja odluke Volkswagen je objavio da pregovara s ruskim investitorom o mogućnosti prodaje svojih pogona, prenosi Index.hr.

Podsetimo, Volkswagen je u martu prošle godine zaustavio proizvodnju i celokupno poslovanje. Neke vesti govore da Volkswagen planira da proda fabriku u Kalugi, čiji je godišnji kapacitet proizvodnje oko 225.000 automobila. Pogoni u Nižnjem Novgorodu su zatvoreni prošlog leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp tuži svog bivšeg advokata, traži 500 miliona dolara

Izvor: VOA, 12.Apr.2023

Bivši predsednik Donald Tramp tužio je svog nekadašnjeg advokata Majkla Koena zahtevajući odštetu veću od 500 miliona dolara. Tužba je podneta na Floridi. Koen je svedočio pred velikom porotom na Menhetnu koja je kasnije podigla optužnicu protiv Trampa u 34 tačke, tereteći ga za falsifikovanje...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.