Premijera: Volkswagen Polo (redizajn) FOTO

Izvor: B92, 22.Apr.2021, 10:05

Premijera: Volkswagen Polo (redizajn) FOTO

Polo sada još više liči na Golf.

Volkswagen Polo je jedan od najznačajnijih modela u istoriji proizvođača iz Volfsburga. Za skoro pola veka postojanja, prodato je preko 18 miliona primeraka ovog vozila.

Redizajn aktuelne, šeste generacije usledio je nakon četiri godine prodaje, a Volkswagen se potrudio da koliko-toliko modernizuje spoljašnjosti i unutrašnjost automobila.

Zahvaljujući prvim fotografijama koje su dospele na Internet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dan uoči premiejre, već smo se upoznali sa glavnim novinama na modelu za 2021.

Volkswagen je restilizovao i prednji i zadnji deo vozila, po ugledu na Golf 8. Tu su pre svega nova LED dnevna svetla, zatim redizajnirana maska i prednji branik, dok su pozadi promenjena stop svetla i takođe redizajniran branik.

Novost je i da je ime modela ispisano na sredini vrata prtljažnika, tik ispod velikog VW amblema, što smo već mogli da vidimo kod Golfa 8, ali i na novim modelima Škode i Seata.

Promene su značajne i u unutrašnjosti vozila. U bogatijim paketima ekran multimedijalnog sistema sada je dijagonale 9,2 inča, a po ugledu na redizajnirani Tiguan i Arteon, uveden je novi komandni panel klima-uređaja.

Digitalna instrument tabla sada je standardni deo opreme, pa klasični analogni satovi u modelu Polo odlaze u prošlost. U jeftinijim verzijama automobila nalazi se 8-inčni displej, a u skupljim onaj dijagonale 10,25 inča.

Bazični Polo za pogon koristi 1.0-litarski atmosferac sa 80 KS (59 kW) i 93 Nm, uparen sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

Sledi 1.0 TSI turbo-benzinac, u varijantama sa 95 ili 110 konjskih snaga. U slabijem je 7-stepeni DSG sa duplim kvačilom dostupan kao opcija 6-brzinskom menjaču, a u jačem je standardni deo opreme.

Očekivano, dizelaša više nema u ponudi, ali za one koji bi da uštede na gorivu tu je 1.0 TGI sa pogonom na komprimovani prirodni gas. Ova verzija raspolaže sa 90 KS (66 kW) i 160 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U vrhu ponude kao i do sada je Polo GTI, ali će njegova premijera biti održana na leto.

Volkswagen je najavio da će osveženi Polo u evropske prodajne salone stići do kraja godine, do kada će biti poznate i cene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.