POLA VEKA LEGENDE: Omiljeni automobil Balkanaca slavi 50. rođendan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Dec.2023, 00:33

POLA VEKA LEGENDE: Omiljeni automobil Balkanaca slavi 50. rođendan!

Kažu da se nikada ne kvari...

Kada je Volkswagen 1974. godina predstavio svog prvog Golfa, bila je to prava automobilska revolucija. Ovaj automobil bio je legitimni naslednik "bube", a sa pogonom na prednjim točkovima i novim konceptom, dizajn za koji je zaslužan čuveni Đorđeto Đuđaro stekao je kultni status.

Već do 1976. godine, prodato je milion primeraka, a do danas je kupcima isporučeno više od 37 miliona "komada", kako stoji u zvaničnom saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brenda povodom jubileja. Ujedno, dakle, kada pogledamo brojke ovo je najuspešniji evropski automobil, i najprodavaniji VW svih vremena.

Golf je naročito na ovim prostorima stekao status ikone, pre svega zbog praktičnosti, kompaktnosti i izdržljivosti, a sledeće godine se proslavlja 50 godina od prvog modela.

Da bi ovo obeležio, VW će predstaviti Golf osme generacije. Svetska premijera je za svega nekoliko nedelja, a pretprodaja je zakazana za proleće 2024.

Sigurni smo da i vi imate bar neko iskustvo sa Golfom, bilo da je u pitanju pozitivno ili negativno. Napišite nam u koemntarima šta mislite o ovom legendarnom automobilu i šta ste sve sa njim preživeli.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Volkswagen se priprema za proslavu 50. rođendana Golfa

Izvor: AutoBlog, 29.Dec.2023

Osam generacija u 50 godina, a stiže i evolucija za rođendan Aktuelna generacija VW Golfa dobija rođendansko ažuriranje, a njegova svetska premijera uslediće za samo nekoliko nedelja, krajem januara 2024. godine.Golf je srce marke Volkswagen, a izraz 'bestseler' stoji mu kao retko kojem drugom...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.