Novi Golf R vrvi od tehnologije

Izvor: Autoportal.rs, 09.Jan.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Golf "R" vrvi od tehnologije

Volkswagen je predstavion nekolicinu konceptnih verzija svojih uspešnih modela koji su bogato opremljeni brojnim dodacima za, kako su oni to nazvali, "infozabavu". Ako je verovati ovim modelima, godine pred nama će doneti još inovacija na polju tehnologije.

Informatički sistem Volkswagena nove generacije, sa oznakom "MIB II", podržavaće širok spektar platformi koje koriste pametni telefoni, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << što su "MirrorLink", "Apple CarPlay" i "Google Android Auto". Ovo je učinjeni kako bi gotovo svaki korisnik telefona novije generacije mogao da se "poveže" sa automobilom.

Model "Golf", i to varijanta sa oznakom "R", neće biti izuzetak. Konceptni model koji je predstavljen pod nazivom "Golf R Touch". Ovaj brzi hečbek raspolaže sa čak tri ogromna ekrana na kojem se očitava gomila informacija. Centralni ekran je dijagonale 12.8 inča, ekran ispod njega je dijagonale 8 inča dok ekran koji menja instrument tablu ima dijagonalu od 12.3 inča.

Kamera koja se nalazi isped centralnog ekrana prati ruke vozača i na njihovo pomeranje reaguje aktiviranjem određenih funkcija. Cilj ovog sistema jeste da se vozaču omogući kontrola nad funkcijama automobila bez potrebe da on sreće pogled sa puta. Sve ovo zvuči sjajno, ali do trenutka kada(ako) se nađe u proizvodnji pitanje je koliko će modernih dodataka ostati na Golfu "R".

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.