Ni struja neće spasiti Bubu

Izvor: B92, 21.Mar.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni struja neće spasiti Bubu

Krajem ove godine posle sedam decenija sa proizvodnih traka će sići poslednja Volkswagen Buba (Beetle) i ništa neće promeniti tu odluku.

Beetle Final Edition SE čija je početna cena oko 21.100 evra biće poslednja Buba proizvedena sa motorom na unutrašnje sagorevanje.

Iako je bilo spekulacija da bi elektrifikacija mogla da spasi ovaj legendarni model, ipak EV model inspirisan kultnim automobilom neće biti naslednik.



"Potrebno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uraditi nešto emotivno, ali ne možemo da pokrijemo celu gamu istorijskih Volkswagen modela sa električnim automobilima. Ne bi trebalo to da uradimo",
rekao je direktor VW Herbert Dies tokom Sajma automobila u Ženevi.

Sada je i definitivno – posle više miliona prodatih primeraka u poslednjih sedam decenija, Buba odlazi u zasluženu penziju.

U međuvremenu, VW će oživeti kultni kombi kroz I.D. Buzz, a naslednika je dobio i čuveni Bagi (Buggy) koji se takođe vraća kao član električne I.D. porodice, ali će verovatno imati ograničenu proizvodnju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ni struja neće spasiti Bubu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2019

Krajem ove godine poslije sedam decenija sa proizvodnih traka će sići posljednja Volkswagen Buba (Beetle) i ništa neće promijeniti tu odluku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.