Izvor: Nezavisne Novine, 17.Dec.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microbus dobija nasljednika

Volkswagen će konačno lansirati nasljednika svog čuvenog Microbusa, nakon godina teaser kampanja svojih futurističkih koncepata.

Kao što se može i očekivati, novi Microbus će biti drugo vozilo ove grupe zasnovano na MEB platformi koja je rezervisana isključivo za čisto električna vozila. Prvo će biti ID hečbek.

Novi VW Microbus će biti električni MPV sa sjedištima za sedmoro putnika. Modularna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << MEB platforma, koja će debitovati u okviru pomenutog ID hečbeka 2019. godine, biće modifikovana, odnosno imaće prošireno rastojanje među točkovima kako bi se prilagodila novom Microbusu.

Novi električni MPV će imati i funkcije iz najnovijih sistema autonomne vožnje i načina povezivanja, koje su predstavljene u okviru Budd-E koncepta prošlog januara (na slici). Već znamo da nova MEB platforma uključuje i litijum-jonska baterijska pakovanja na centralnom dijelu automobila, što predstavlja optimalnu poziciju iz perspektive težišta i raspodjele težine. Isto tako, ovim će biti obezbjeđeno i više mjesta unutar kabine automobila.

Pogon će biti isti kao kod ID hečbeka, što podrazumjeva baterije usmjerene na prednju osovinu i obezbjeđuju snagu od 163 KS, dok će za zadnju osovinu biti zadužen električni motor. Finalna proizvodna verzija Microbusa bi trebalo da bude ponuđena sa zadnjim pogonom kao standardom, a ova platforma će omogućiti i pogon na sva četiri točka.

Iako još uvijek nema nikakvih zvaničnih informacija o ovom vozilu, VW je rekao da sprovodi kompjuterske simulacije kako bi se obezbjedila optimalna pozicija baterija i svega onoga što je ključno za postizanje opsega kretanja od 500 km na samo jedno punjenje.

(Totalcar.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.