Italija kaznila Volkswagen zbog dizelskih emisija

Izvor: Nacionalna klasa, 11.Avg.2016, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija kaznila Volkswagen zbog dizelskih emisija

Italijanska regulatorna agencija kaznila je Volkswagen sa 5 miliona EUR zbog dovođenja kupaca u zabludu u vezi sa rezultatima testova emisija modela sa dizelskim motorima.

Agencija u saopštenju navodi da je izrekla najveću moguću kaznu grupaciji Volkswagen zbog spornog reklamiranja modela koji su sadržavali softver za manipulisanje rezultatima i prikazivanje nižih vrednosti od realnih.

Volkswagen je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << odgovorio da će se žaliti na kaznu pred administrativnim sudom.

Volkswagen i negovo italijansko odelenje su sarađivali “potpuno, otvoreno i transparentno” navodi nemački gigant i dodaje da odluka regulatornog tela “daje osnova za podnošenje žalbe”, prenosi Auto njuz (Auto News).

Najveći evropski proizvođač automobila upleten je uveliki korporativni skandal i suočen je sa krivičnim istragama u Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Koreji i još nekim zemljama povodom varanja na testovima emisija dizelskih agregata.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.