Golf II - milion kilometara bez generalke

Izvor: Autoportal.rs, 26.Sep.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golf II - milion kilometara bez "generalke"

Ako se jedan epitet može bez razmišljanja prilepiti Volkswagen vozilima to je onda sigurno pouzdanost. Neki će reći i neudobnost i sklonosti koroziji, ali neka se onda ti isti pohvale sa modelom koji traje već sedam generacija.

Iz susedne Mađarske nam dolazi priča o jednom Golfu II, koji je tokom svog radnog veka, koji i dalje traje, uspeo da pređe magičnu cifru od čak milion kilometara. Da stvar bude još zanimljivija, ovaj Nemac je to uradio bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << generalnog remonta motora.

Kako tvrdi njegov vlasnik automobilom je često putovao za Nemačku, a jednom je otišao i čak do Velike Britanije. Automobil je star 23 godine, što znači da je prosečno godišnje prelazi 45 000 kilometara. Nekada je prelazio i 100 000 godišnje i tom prilikom je trošio ulje u velikim količinama, kaže ponosni vlasnik.

Model u pitanju je proizveden 1990. a već naredne godine je ga je sadašnji vlasnik kupio za 10 000 nemačkih maraka. Ovo je verzija sa petoro vrata koja u sebi ima motor zapremine 1.6 litara uz petostepeni (naravno) manualni menjač.

Ostale specifikacije nije potrebno posebno navoditi, jer gotovo svi znaju šta Golf II ima, a bogami i šta nema. Farba na ovom modelu je gotovo u potpunosti originalna, a ono što je impozantno jeste da, kao što smo već pomenuli, nikada nije rađen generalni remont motora iako je automobil prešao 1 028 000 kilometara.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.