Izvor: Radio 021, 23.Apr.2020, 23:00

Folksvagen ponovo počeo proizvodnju nakon pet nedelja pauze

Proizvođač automobila Folksvagen (Volkswagen) ponovo je počeo proizvodnju u svom pogonu u Cvikauu, posle petonedeljne pauze zbog mera oko suzbijanja virusa korona.

Kompanija je navela da je zdravlje važnije od broja vozila pošto se proizvodnja nastavlja uz nova zdravstvena pravila dogovorena sa predstavnicima radnika koji uključuje nošenje zaštitnih maski i držanje razmaka od 1,5 metara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Druge mere uključuju redovno čišćenje, držanje obavezne razdaljine u toaletima, svlačionicama i menzama.

Na početku je plan da se proizvodi 50 vozila dnevno, oko trećina prethodne proizvodnje.

Ta fabrika proizvodi električno vozilo ID.3, koje je ključno za plan kompanije da proizvodi kola na baterije za masovno tržište.

Za sada se električna kola proizvode u malim serijama i mnoge ponude spadaju u luksuzne kategorije.

Folksvagen planira da prodaje nova električna vozila po početnoj ceni od ispod 30.000 evra.

Zaposleni su od danas na poslu i u fabrici Folksvagena u Kemnicu, gde će zvanično proizvodnja početi 27. aprila kao i u Drezdenu, a uskoro se pokreće proizvodni proces i u Volsburgu, Emdenu i Hanoveru, prenosi Dojče vele.

Proizvodni pogoni u nekoliko evropskih zemalja nastavili su rad poslednjih dana dok neke vlade pokušavaju da ublaže neke od mera izolacije uvedene zbog koronavirusa koje su zadale udarac privredi.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.