Budućnost Ducatija je KTM?

Izvor: B92, 14.Dec.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost Ducatija je KTM?

I dalje je neizvesna budućnost popularnog italijanskog proizvođača motora u vlasništvu Volkswagen Grupe, kompanije Ducati.

Nemci odavno ne kriju nameru da prodaju Ducati, ali su se u međuvremenu u Audiju, koji preko Lamborghinija polaže pravo na ovog proizvođača predomislili.

"Ducati je savršena dopuna naše premijum filozofije u svetu motocikala. Možete biti sigurni da Ducati pripada Audijevoj porodici", rekao je tada prvi čovek Audija Rupert >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Štadler.

Mešutim, Štadler je u međuvremenu završio u zatvoru zbog umešanosti u VW aferu "Dizelgejt", a godinu dana kasnije Ducati je opet na tržištu.

Kako prenose pojedini mediji, interesovanje za kupovinu Ducatija istakao je austrijski proizvođač KTM čiji je suvlasnik indijska kompanija Bajaj Auto.

Izvršni direktor KTM-a Štefan Peirer je priznao dečačku zaluđenost i emotivnu povezanost s Ducatijem, te da se svojevremeno poigravao s idejom o spajanju Ducatija i KTM.

"Ducati je Ferrari motociklističke industrije", istakao je Peirer koji je 1992. preuzeo KTM i povećao proizvodnju sa 6.000 na 250.000 jedinica godišnje.

KTM je pre pet godina od BMW preuzeo Husqvarnu i nastavio uspešno poslovanje i sa švedskim proizvođačem motocikala.

Da li je KTM budućnost i Ducatija?

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Budućnost Ducatija je KTM?

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2018

I dalje je neizvjesna budućnost popularnog italijanskog proizvođača motora u vlasništvu Volkswagen Grupe, kompanije Ducati.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.