2019 Volkswagen Golf VIII GTI model će bit lakši i snažniji

Izvor: Moto.rs, 23.Maj.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2019 Volkswagen Golf VIII GTI model će bit lakši i snažniji

Prema nedavnom izveštaju, Volkswagen priprema predstavljanje naredne generacije Golf GTI modela za početak 2019. godine. Prema navodima ljudi upoznatih sa materijom, redizajnirani model će biti baziran na MQB Evo platformi i imaće duže međuosovinsko rastojanje od svog prethodnika

Očekuje se takođe da će vozilo da bude za oko 22 do 45kg lakše u odnosu na trenutni model. Malo toga se zna o stilu ovog vozila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << ali 2019 Golf GTI model bi trebalo da karakterišu kraći prepusti, vetrobran po oštrijim uglom i LED svetla. Možemo da očekujemo i aerodinamičku opremu za karoseriju koja bi trebala da ovaj model izdvaja u odnosu na standardni model. Kabina bi mogla da bude razvijena pod uticajem Golf R Touch koncepta, i karakterisaće je brojne visokotehnološke opcije uključujući digitalnu instrument grupu, head up ekran i informaciono zabavni sistem sa tehnologijama prepoznavanja glasa i gestova. Informaciono zabavni sistem će takođe da bude kompatibilan sa Apple Car Play i Android Auto operativnim sistemima. Opcije motora su za sada nepotvrđene, ali se navodi da bi vozilo moglo da bude pokretnao turbopunjeninm, 2.0L četvorocilindarskim motorom koji bi proizvodio 300ks snage. Ovaj motor će biti povezan sa šestostepenom manuelnom transmisijom ili opcionom dual clutch automatskom transmisijom. Kada je reč o performansama, pomenuti model bi trebalo da poseduje prilagodljive amortizere, snažnije kočnice odnosno elektronski diferencijal ograničenog klizanja.

foto © Volkswagen

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.