Počelo proleće, a zimski uslovi vožnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo proleće, a zimski uslovi vožnje

Iako je kalendarski počelo proleće, vozače ove večeri očekuju pravi zimski uslovi vožnje.

Pretežno oblačno vreme u većem delu naše zemlje, a sa slabim do umerenim snegom vozači treba da računaju na području zapadne, centralne Srbije, kao i u planinskim predelima, saopštio je AMSS.

Zbog niskih temperatura i vlažnih kolovoza prisutna je i poledica. Svi putevi su prohodni, a zbog moguće usporene vožnje koju ovakve vremenske prilike uslovljavaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Na snazi je zabrana saobraćaja na deonici Kruševac - Đunis, zbog izlivanja reke Južne Morave na obe kolovozne trake, u mestu Đunis.

Počeli su pripremni radovi na rehabilitaciji mosta preko kanala DTD na Sentadrejskog mosta u Novom Sadu ( drž. puta II B reda br. 100).

Saobraćaj se za sada odvija bez zastoja i bitnih izmena.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Apeluje se na vozače da obavezno imaju zimske gume, kao i lance u planinskim predelima, i da poštuju ograničenja brzine i drže odstojanje od vozila ispred.

Auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i  prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj koji se odvija normalno na celoj teritoriji Srbije.

"Putari znaju da rade i da održavaju puteve u Zimskim uslovima, počev od radnika, vozača, mašinista. Putare ne može da iznenadi sneg u oktobru, a kamoli u februaru, martu. Naravno, putari će dežurati i u aprilu ako bude snega", rekao je jutros v.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Drobnjak je obećao da će sve biti očišćeno i apelovao na učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne znake.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drugi dan proleća: Sneg u celoj Srbiji, zabeleo se i Beograd

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2018

U celoj Srbiji od juros pada sneg, a zabeleo se i Beograd. U glavnom gradu veje od sinoć, pa je već napravljen sloj belog pokrivača...Saobraćaj se od jutros odvija usporeno zbog vlažnih i snegom prekrivenih kolovoza. Prema prognozama meteorologa sneg će padati i naredna dva dana...Osim u Beogradu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

AMSS: Počelo proleće a zimski uslovi vožnje

Izvor: Blic, 21.Mar.2018

Iako je kalendarski počelo proleće, vozače ove večeri očekuju pravi zimski uslovi vožnje. Pretežno oblačno vreme u većem delu naše zemlje, a sa slabim do umerenim snegom vozači treba da računaju na području zapadne, centralne Srbije, kao i u planinskim predelima, saopštio je AMSS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.