Sutra počinje suđenje Zvonku Veselinoviću iz Zvečana

Izvor: Blic, 16.Jun.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje suđenje Zvonku Veselinoviću iz Zvečana

Suđenje Zvonku Veselinoviću iz Zvečana i njegovim saradnicima zbog optužbi da su protivpravno prisvojili 32 kamiona u vlasništvu lizing kompanije “Hipo-Alpe Adrija lizing” sutra bi iz drugog pokušaja trebalo da počne pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Specijalni sud se krajem decembra prošle godine, na neuspešnom početku suđenja, oglasio stvarno nenadležnim za suđenje i i predmet prosledio Višem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudu, ali mu je odlukom suda koji odlučuje o sukobu nadležnosti predmet vraćen na postupanje

Istog dana kada se oglasio nenadležnim, 24. decembra 2012. godine, Specijalni sud je ukinuo pritvor Veselinoviću u kom je proveo godinu dana, dok je optuženi Dragan Churčić iz Raške prebačen na izdržavanje kazne od dve godine zatvora na koju je osuđen u drugom predmetu.

Veselinović je obavezan da se sudu javlja svakog ponedeljka i da ne napušta Beograd.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal Veselinoviću, Churčiću i Milanu Radojičiću stavlja se na teret da su protivpravno prisvojili 32 kamiona u vlasništvu lizing kompanije „Hipo-Alpe Adrija lizing” i sebi pribavili najmanje 237 miliona dinara (dva miliona evra) imovinske koristi.

Veselinović je 20. decembra 2011. uhapšen na Kopaoniku, zajedno sa bratom Žarkom Veselinovićem, protiv koga se vodi postupak takođe u Specijalnom sudu u zbog sumnje da je sudiju osnovnog suda u Raškoj Srećka Topalovića podstrekavao na zloupotrebu službenog položaja.

Kfor je Zvonka Veselinovića označio kao jednog od organizatora nereda na Kosovu i Metohiji u oktobru 2011. godine.

Optužnica tereti Veselinovića, Churčića i Radojčića da su protivpravno prisvojili 32 motorna vozila različitih marki u vlašnistvu lizing kompanije “Hipo-Alpe Adrija lizing”.

Vozila je koristila Churčićeva privatna kompanija “Evrokop” sa sedištem u Raškoj, u toku aprila i juna 2008 godine, na osnovu ugovora o finansijskom lizingu koji je njegova kompanija zaključila sa “Hipo alpe adria bankom”, navodi se u optužnici.

Prema optužnici, u novembru 2010. godine ugovor o lizingu je raskinut, jer je Ćurčićeva firma prestala da plaća rate za lizing.

Međutim, umesto da kamione vrate toj kompaniji, njih trojica su ih u drugoj polovini 2010. prebacila na teritoriju Kosovo i Metohiju i tamo nastavili da ih koriste, a zarađeni novac su zadržali za sebe.

Kamione su pokušali da prodaju drugim kupcima, a kako se navodi u optužnici, između ostalog su korišćeni i za izgradnju autoputa Priština-Tirana.

Sav prihod koji je ostvaren od korisćenja tih vozila, zadržali su za sebe i tako pribavili protivpravnu imovinsku korist od najmanje 237 miliona dinara. Deo vozila je pronađen na teritoriji Kosova i Metohije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje za aferu "vakcine" počinje sutra

Izvor: Blic, 16.Jun.2013

Suđenje bivšoj direktorki Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RŽO) Svetlani Vukajlović Popržen i njenim saradnicima zbog zloupotreba u nabavci vakcina protiv svinjskog gripa 2009. godine treba da počne sutra pred Višim sudom u Beogradu...Pored bivše direktorke RŽO, na optuženičkoj...

Nastavak na Blic...

Počinje suđenje Zvonku Veselinoviću

Izvor: Mondo, 17.Jun.2013, 02:02

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje Zvonku Veselinoviću, Milanu Radojčiću i Draganu Ćurčiću, optuženima za zloupotrebe kojima su pribavili 237 miliona dinara...screenshot, YouTube..Veselinović, Radojčić i Ćurčić optuženi su da su protivpravno prisvojili...

Nastavak na Mondo...

Veselinović negirao krivicu

Izvor: B92, 17.Jun.2013

Beograd -- Okrivljeni Zvonko Veselinović negirao je u Specijalnom sudu u Beogradu da je prisvojio 32 kamiona...Veselinović je ukazao da su njegovi problemi počeli kada nije želeo da ukloni barikade koje su Srbi na severu Kosova postavili kako bi se zaštitili od specijalnih jedinica Kosovske policije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.