Split:Razbijen auto srpskih tablica

Izvor: B92, 11.Sep.2013, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split:Razbijen auto srpskih tablica

Split -- Automobil marke "opel zafira" srpskih registarskih tablica demoliran je sinoć u centru Splita, javlja portal Indeks.hr.

Kako piše taj portal, automobil je vlasništvo rentakar agencije iz Srbije.

Policija je nakon uviđaja utvrdila da su na vozilu izbušene sve četiri gume, kao i da su uništena dva zadnja brisača, poklopac motora, prednja i zadnja vrata. Procenjena šteta je oko 7.500 kuna. Policija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštila da je u toku istraga i pronalaženje krivaca.

Indeks.hr je, uz komentar "da se ne zna kako ide policiji po tom pitanju", dodao i rečenicu da splitska policija još nije pronašla onoga ko je pre sedam dana u prostorije Veća srpske nacionalne manjine ubacio pirotehničku napravu.

U Hrvatskoj je, inače, povećana napetost zbog pokušaja uvođenja dvojezičnih tabli u Vukovaru, pre deset dana. Prvi pokušaj postavljanja tablica je propao, jer su one polupane čekićima, ali su nadležni ipak uspeli da postave nekoliko tabli. Od tada traju protesti u Vukovaru protiv ćiriličnih natpisa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Demoliran srpski auto u Splitu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2013

Automobil marke "opel zafira", srpskih registarskih tablica demoliran je sinoć u centru Splita. Kako pišu hrvatski mediji, auto je u vlasništvu renta kar agencije iz Srbije...Auto potpuno polupan u Splitu..Policija je utvrdila da su na vozilu izbušene sve četiri gume, kao i da su uništena dva zadnja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.