POLICIJA ČUVENOM TAJGER KINGU ODUZELA 68 DIVLJIH ŽIVOTINJA: Držao u zatočeništvu hibridne lavove i tigrove (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 10:21

POLICIJA ČUVENOM "TAJGER KINGU" ODUZELA 68 DIVLJIH ŽIVOTINJA: Držao u zatočeništvu hibridne lavove i tigrove (VIDEO)

Životinje su prošle godine učestvovale u seriji "Tajger king"

Američke vlasti su zaplenile 68 životinja, među kojima su lavovi, tigrovi, hibridi lavova i tigrova i jaguari u životinjskom parku u gradu Oklahomi, koji su učestvovali u seriji iz 2020. godine "Tajger king", saopštilo je ministarstvo pravde SAD u četvrtak.

U dokumentu napisanom na više od 50 stranica tužilaštvo navodi da se veruje da su prodati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jaguar, sedam lavova, 46 tigrova i 15 hibrida lavova i tigrova koji su bili u vlasništvu Džefrija Loua i njegove supruge Loren Lou, preneo je "Reuters".

Osim toga, dodaje se da se veruje da su životinje iznajmljene ili transportovane, što je kršenje Zakona o zaštiti ugroženih životinjskih vrsta.

Zakon štiti životinje i može da ih zapleni.

- Postoji osnovana sumnja da se 68 životinja i dalje uznemirava i zlostavlja, čime se krši zakon o zaštiti životinja - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo dodaje da zaplena šalje jasnu poruku da ministarstvo pravde neće dozvoliti da se životinjama naudi, dodala je pomoćica vršioca dužnosti javnog tužioca Džin Vilijams iz odeljenja ministarstva pravde zaduženog za zaštitu životne sredine i prirode.

Slučaj je pod istragom ministarstva poljoprivrede i ministarstva za ribolov i zaštitu prirode.

Par je optužen da je u novembru prekršio zakon, a vlasti su ih optužile da su pokazivale životinje javnosti bez licence i ugrožavali njihovo zdravlje, preneo je "New York Times".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ZLOSTAVLJALI ŽIVOTINJE U parku zaplenjeno 69 lavova, tigrova i jaguar koji su učestvovali u poznatoj seriji

Izvor: Kurir, 21.Maj.2021

Američke vlasti su zaplenile ukupno 69 velikih mačaka, među kojima su lavovi, tigrovi, hibridi lavova i tigrova i jaguari u životinjskom parku u gradu Oklahomi, koji su učestvovali u seriji iz 2020. godine "Tajger king", saopštilo je ministarstvo pravde SAD.  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.