Mesečna inflacija u julu 1, međugodišnja 12,8 posto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 13:04

Mesečna inflacija u julu 1, međugodišnja 12,8 posto

Cene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju porasle su u Srbiji u julu u proseku za 1,0 procenat na mesečnom nivou, dok su u odnosu na jul 2021. godine porasle za 12,8 procenata, objavio je Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa decembrom 2021. godine, potrošačke cene su u julu zabeležile rast od 8,4 posto.

Najviše su u julu, na mesečnom nivou, poskupeli rekreacija i kultura, za 3,2 procenta, transport za 2,3 posto, alkoholna pića i duvan za 2,0 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zatim stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva (1,9%), oprema za stan i tekuće održavanje (1,5%), zdravlje (0,8%), restorani i hoteli (0,7%) i obrazovanje (0,2%).

Istovremeno, cene hrane i bezalkoholnih pića su pale za 0,1 posto u odnosu na jun.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale, navodi se u saopštenju statistike.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

INFLACIJA U JUNU 12,8 ODSTO Zabeležen i blagi pad cena hrane i alkoholnih pića

Izvor: Blic, 12.Avg.2022

Cene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u julu su u odnosu na isti mesec prošle godine veće za 12,8 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. Prema ovim podacima, u poređenju sa decembrom 2021. godine, cenu su u proseku povećane za 8,4%.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.