Izvor: Piplmetar.rs, 10.Sep.2023, 01:30

Koko Gof je šampionka US Open-a! Amerikanka posle velikog preokreta „razbila“ Sabalenku

Veliki preokret viđen je na „Flešing Medouzu“, s obzirom da je Sabalenka rutinski osvojila prvi set sa 6:2

Foto: Tanjug – AP


Mlada Amerikanka, Koko Gof, osvojila je US Open, pobedom nad Arinom Sabalenkom sa 2:1 u setovima!
Veliki preokret viđen je na „Flešing Medouzu“, s obzirom da je Sabalenka rutinski osvojila prvi set sa 6:2.
I baš onda kada je delovalo da Gof nema pravi odgovor, usledio je neverovatni skok >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u igri mlade američke teniserke. Prvo je u drugom setu, u najboljem mogućem trenutku došla do brejka, i na kraju došla do izjednačenja sa 6:3 u drugom setu.
Sve je slutilo na veliku borbu u završnici, ali pobrinula se Koko da do toga ne dođe. Već u prvom gemu trećeg seta, uspela je da dođe do brejka, koji je potvrdila i dva gema kasnije. Uspela je Sabalenka da vrati jedan, pri rezultatu 4:1, ali već u narednom gemu je ponovo izgubila na svoj servis, te je Gof samo potvrdila osvajanje Grend slem titule u Njujorku.
U više navrata je Gofova govorila da je spremna i zrela za titulu, a to je ove večeri u potpunosti i pokazala. Potpuno zasluženo je došla do dugo čekanog Grend slem pehara.
Nakon turnira, Gof će skočiti na treće mesto na WTA listi, dok je Sabalenki ispadanje Ige Švjontek i ulazak u finale bilo dovoljno da po prvi put u karijeri izbije na prvo mesto svetske liste u ženskoj konkurenciji.
(Telegraf.rs)


Video: Ovo je atraktivna teniserka koja se dopisivala s Novakom pred AO

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: US Open,   Tenis

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

KAKAV PREOKRET U FINALU US OPENA: Koko Gof iznenadila Sabalenku i čitav svet!

Izvor: HotSport.rs, 10.Sep.2023

Odigrala je maestralno. Mlada američka teniserka Koko Gof ostvarila je iznenađujuću pobedu u finalu US Opena, savladavši Arinu Sabalenku sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:2). Videli smo ogroman preokret obzirom da je Sabalenka ubedljivo osvojila prvi set rezultatom 6:2. Međutim, u trenutku kada se činilo da...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.