0
Tenis

FOTO: Twitter/usopen

KAKAV PREOKRET U FINALU US OPENA: Koko Gof iznenadila Sabalenku i čitav svet!

Objavljeno: 10.09.23 u 08:47

Odigrala je maestralno.

Mlada američka teniserka Koko Gof ostvarila je iznenađujuću pobedu u finalu US Opena, savladavši Arinu Sabalenku sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:2).

Videli smo ogroman preokret obzirom da je Sabalenka ubedljivo osvojila prvi set rezultatom 6:2. Međutim, u trenutku kada se činilo da Gof nema rešenja, dogodio se neverovatan preokret u igri ove mlade američke teniske nade. Prvo je u drugom setu stigla do ključnog brejka i na kraju izjednačala rezultatom 6:3.

Sve je ukazivalo na neizvesnu završnicu, ali Koko Gof je odlučila drugačije. Već u prvom gemu trećeg seta ostvarila je brejk, koji je ostvarila i dva gema kasnije. Sabalenka je uspela da vrati jedan brejk kod rezultata 4:1, ali je brzo ponovo izgubila servis, omogućivši Gaf da potvrdi osvajanje grend slem titule u Njujorku.

Nakon ovog turnira, Koko Gof će se popeti na treće mesto na WTA listi, dok je Sabalenka, iako je stigla do finala, usled ispadanja Ige Švjontek, prvi put u svojoj karijeri stigla do prvog mesta na svetskoj listi u ženskoj konkurenciji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter