Vojislav Mandić prvostepeno osuđen na 14 godina za ratni zločin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 14:43

Vojislav Mandić prvostepeno osuđen na 14 godina za ratni zločin

Za ratne zločine protiv zarobljenih pripadnika hrvatskih oružanih snaga u logorima u Srbiji 1991. i 1992. godine osiječki Županijski sud danas je proglasio krivim bivšeg majora JNA i ispitivača u logorima Vojislava Medića i nepravosnažno ga osudio na 14 godina zatvora.
Medić je uhapšen u junu 2022. na granici Hrvatske i Srbije, a tužilaštvo ga je teretilo da je ratni zločin počinio od sredine novembra 1991. do 14. avgusta 1992. na području Srbije kao ispitivač u logorima Stajićevo i Sremska Mitrovica, u koje je iz Hrvatske dovedeno više stotina zarobljenih pripadnika hrvatskih oružanih snaga, prenosi HRT.
Medić je optužen da je tokom ispitivanja u logorima fizički zlostavljao zarobljenike, tukao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.