Do kraja meseca smena sunca i oblaka u Vojvodini, letnje temperature u prvoj polovini juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 14:48

Do kraja meseca smena sunca i oblaka u Vojvodini, letnje temperature u prvoj polovini juna

U periodu od 16. do 24. maja biće promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kiše i kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Prva dva dana biće i vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom (košava), koji će dostizati i udare olujne jačine, naročito na jugu Banata, gde se očekuju udari do 28 m/s (oko 100 km/h). 
Prestanak košave se očekuje u toku noći 17/18. maj. Jutarnja temperatura biće od 12 do 17 stepeni, a maksimalna od 20 do 29 stepeni, pa će srednja dnevna temperatura biti u granicama, a od 19. do 22. maja i iznad višegodišnjeg proseka, i kretaće se u intervalu od 17 do 22 stepena.
Od 25. maja do 15. juna uslediće toplije i stabilnije vreme, kada se u većini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vremenska prognoza: U nedelju 30 stepeni, uveče stiže nagli preokret

Izvor: OkRadio.rs, 16.Maj.2024, 10:04

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je novu mesečnu prognozu za period od 16. maja do 15. juna. Najtopliji dani nas očekuju za vikend, 18. i 19. maja, kao i krajem meseca, u periodu od 27. do 31. maja. Najviše dnevne temperature u tom periodu iznosiće do 29 stepeni.   Od 21....

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.