HAOS U FRANCUSKOJ SVE VEĆI! Cela država u BLOKADI zbog masovnih protesta! Policija UPOTREBILA ORUŽJE, ima mrtvih! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U FRANCUSKOJ SVE VEĆI! Cela država u BLOKADI zbog masovnih protesta! Policija UPOTREBILA ORUŽJE, ima mrtvih! (FOTO/VIDEO)

Jedna žena poginula je u Savoji na jugoistoku Francuske tokom protesta zbog rasta cena goriva, izjavio je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner. U incidentima povređeno 47 osoba! Policija ispalila suzavac.

Žena, koja je upravljala automobilom, uplašila se kada je videla demonstrante koji su blokirali put, nakon čega je greškom pritisnula papučicu gasa i udarila vozilom učesnicu protesta koja je stradala na licu mesta.

Ona je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vozilu s detetom i uspaničila kada su učesnici protesta okružili njen automobil i počeli da lupaju po krovu, izjavio je ministar, prenosi sajt Lokal Frans.

U odvojenim sukobima širom Francuske do sada je povređeno 47 osoba, od kojih troje teže.

Policija je sopštila da je ispalila suzavac na više lokacija kako bi probila blokadu.

Ministar Kastaner je takođe rekao da je 24 ljudi privedeno i 17 zadržano u pritvoru.

Paris protest by #lesgiletsjaunes over fuel prices across France. pic.twitter.com/Ud5DW70eZl

— Adele Robinson (@SkyNewsAdele) November 17, 2018

Širom Francuske građani danas blokiraju puteve, mostove i naplatne rampe u znak protesta zbog povećanja cena goriva.

Ulice Francuske blokira gotovo više od 125.000 ljudi.

Blokade pod nazivom "žuti prsluk" zbog boje zaštitnih prsluka kao simbola protesta trebalo bi da budu organizovane na najmanje 700 lokacija.

U blokadi puteva učestvuju i vozila Hitne pomoći:

Francuski zvaničnici su upozorili da, iako neće blokirati proteste, neće dozvoliti da zaustave protok na putnim mrežama.

U proteklih godinu dana cena dizela, koji najčešće koriste vozači u Francuskoj, porastao je za oko 23 odsto na 1,51 evro po litri što je najviše od početka milenijuma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.