Francuska vlada pomaže auto-industriju sa 6,5 milijardi evra

Izvor: Blic, 09.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska vlada pomaže auto-industriju sa 6,5 milijardi evra

Francuska će pozajmiti 6,5 milijardi evra proizvođačima automobila "Pežo sitroen" i "Reno", te kompaniji "Reno kamioni", u zamenu za obećanje da neće zatvarati svoje fabrike u Francuskoj, izjavio je danas predsednik Nikola Sarkozi.

"Reno" i "Pežo sitroen" dobiće po tri milijarde evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a "Reno kamioni", koji su u vlasništvu švedskog "Volva", dobiće pola milijarde evra.

Sarkozi je dodao da će država udvostručiti pomoć snabdevačima automobilske industrije, koji će dobiti 600 miliona evra, u pokušaju da se u vreme svetske ekonomske krize zaštiti sektor koji zapošljava svakog desetog Francuza. Država će udvostručiti na dve milijarde evra paket pomoći odelenjima za finansijske usluge "Renoa" i "Pežo Sitroena".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.