Električni Ferrari tek 2023.

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2018, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Električni Ferrari tek 2023.

Iako je italijanski Ferrari počeo razvoj svog prvog električnog modela, on nije deo novog petogodišnjeg plana (2018-2022) Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacije.

Direktor FCA i Ferrarija Serđo Markione jasno je iskazao svoje prezir prema EV tehnologiji, uprkos izjavi da "ako bude električnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << superautomobila, prvi će biti Ferrari", jasno da nećemo skoro videti "propetog konjića" na električni pogon.

Markione nije uključio EV Ferrari u petogodišnji plan grupacije, istakavši da električna vozila još uvek nisu relevantna za kompaniju, dodavši i da konkurent Lamborghini neće ponuduti svoj EV model pre 2026.

Dok čeka odgovor tržišta prema električnim superautomobilima, Ferrari će da se koncentriše na hibridni pogon, a Markione je istakao da u kompaniji i dalje razmatraju koji modeli će ga imati.

Prvi bi trebalo da debituje na Auto salonu u Frankfurtu sledeće godine.

Prethodnih nedelja Ferrari je testirao svoj hibridni pogon na modelu 488 GTB.

U međuvremenu, konkurencija užurbano radi na svojim električnim superautomobilima.

Već sledeće godine očekuje se Porsche Mission E, dok će Tesla novi Roadster koji 0-100 km/h ubrzava za 1,9 sekundi predstaviti 2020.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.