Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2024, 00:01

Hronika specijalne vojne operacije za 23.06.2024.

Ruske trupe su dejstvovale na ciljevima u oblastima Žitomir, Ternopolj, Kijev, Dnjepropetrovsk i Harkov. Prema pristiglim informacijama, mete napada su bili aerodrom Vasilkov i objekti energetske infrastrukture. U pravcu Slobožanskoja, OSU ne zaustavljaju napade na sektoru Lipci-Glubokoje. Ukrajinske formacije su tokom dana napravile niz pokušaja napredovanja, ali se svaki od njih završio povlačenjem i gubicima. U pravcu Avdejevke, borbe se nastavljaju u Sokolu i velikom utvrđenom području koje se nalazi severno od njega. Postoje izveštaji sa ukrajinske strane o gubitku uporišta, ali to bi mogla da bude provokacija sa ciljem da se naknadno „povrati kontrola“. Na Vremjevskom pravcu ruske jedinice vode žestoke borbe u Urožajnoju, gde su uspele da donekle napreduju. Zauzvrat, OSU pokušavaju da izvrše kontranapad iz Makarovke, ali bez uspeha. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hronika specijalne vojne operacije za 24.06.2024.

Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2024

Na Slobožanskom pravcu se nastavljaju žestoke borbe u Volčansku. Ruska avijacija redovno dejstvuje na područjima u kojima je osoblje ukrajinskih oružanih snaga koncentrisano i na liniji fronta i u pozadini. U pravcu Severskoja, jurišnici Oružanih snaga Rusije istakli su rusku zastavu na jugoistočnoj...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.