Zakotrljala se nova Corolla FOTO

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zakotrljala" se nova Corolla FOTO

Toyota je u svojoj britanskoj fabrici počela proizvodnju modela Corolla Hatchback i Corolla Touring Sports Wagon za evropsko tržište.

Prvi primerak nove Corolle sa 5 vrata sišao je sa fabričke trake pogona u Derbiširu, saopštio je japanski proizvođač.

Nova generacija Corolle po prvi put će biti dostupna u dve hibridne varijante i obe će se ekskluzivno izrađivati u Toyotinoj fabrici u Engleskoj.

Kupci će moći da izaberu i jednu od dve benzinsko-električne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verzije. Slabija je opremljena 1.8 litarskim benzincem i ima ukupno 122 ks, a jača 2.0 litarskim agregatom koji uz pomoć elektromotora isporučuje 180 konjskih snaga.

Osim modela sa hibridnim pogonom, u ponudi će se naći i četvorocilindarski 1.2 litarski turbo benzinac sa 116 "konja".

Toyota Corolla hečbek i karavan u prodajne salone u Evropi stižu u februaru, a u Velikoj Brtaniji cena će startovati od 21.300 funti, za model sa 5 vrata.

Što se tiče limuzinske verzije, ona će se izrađivati u Toyotinoj fabrici u Turskoj i takođe se očekuje na tržištu u prvom tromesečju 2019.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Zakotrljala" se nova Corolla

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2019

Toyota je u svojoj britanskoj fabrici počela proizvodnju modela Corolla Hatchback i Corolla Touring Sports Wagon za evropsko tržište.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.