Vučić: U Nagoji vozi Tojotu, u Srbiji Fijat, snimaj Panasonikom

Izvor: Studio B, 16.Mar.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U Nagoji vozi Tojotu, u Srbiji Fijat, snimaj Panasonikom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svaka država i svako mesto u svetu vode računa o tome da podstaknu domaću proizvodnju.

Stoga se i on, kako je rekao, bori da Srbi najviše kupuju Fijatove automobile proizvedene u Srbiji, ali i kamere marke Panasonik, iz Svilajnca.

Prilikom obilaska fabrike "Panasonic Lighting Devices Serbia" u Svilajncu, Vučić je rekao da je tražio od svog snimatelja da zameni svoju Soni kameru Panasonikovom.

"Smejte >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se vi meni, to su me naučili u Japanu kad sam bio", rekao je premijer i objasnio:

"Kad odete u Hirošimu videćete samo Mazdina vozila, kad odet u Nagoju videćete Tojotina vozila, kad odete u Jokahomu samo Nisanova vozila, kad odete u Tokijo videćete sva moguća vozila, ali, hoću da kažem da svako mesto vodi računa kako da podstakne svoju proizvodnju".

Zato će i on da se bori da se u Srbiji kupuje najviše Fijat iz kragujevačke fabrike, i Panasonik kamere.

 

Očekujem dobre vesti po pitanju izvoza Fijata u Rusiju

Vučić je kazao da bi za nekoliko dana mogli da imamo pozitivne vesti kada je u pitanju bescarinski izvoz 10.000 automobila Fijat iz Srbije u Rusiju.

"Ja se sutra ili prekosutra sastajem sa ambasadorom Aleksandrom Čepurinom, razgovarao sam sa kazahstanskim ambasadorom više puta i njihovim ključnim biznismenima, idem u posetu Kazahstanu, mislim da ćemo za nekolko dana imati tu vest", rekao je Vučić.

"To je za nas veoma važno u simboličnom smislu", dodao je Vučić.

Čepurin je ranije danas rekao da bi pitanje bescarinskog izvoza 10.000 automobila fijat iz Srbije u Rusiju moglo da bude rešeno za dva dana, kada se sastaje Savet Evroazijske ekonomske komisije.

Čepurin je ukazao da su u tom pravcu u međuvremenu napravljeni pomaci.

Nedavno je ministar trgovine Rasim Ljajić u Kazahstanu, koji je i kočio uvoz, razgovarao o tom pitanju.

Predsednik Srbije Tomislav bikolić, takođe, je o tome razgovarao sa šefom ruske države Vladimirom Putinom.

Putin je krajem 2014. godine u razgovoru s premijerom Vučićem najavio mogućnost dogovora o uvozu određene kvote fijata, s obzirom na odnose dve zemlje.

 

Naplata PDV za pet odsto veća,i deficit niži

Vučić je rekao i da će naplata PDV u prva tri meseca biti za pet odsto veća od planirane, što su veoma dobri rezultati za Srbiju.

Vučić je prilikom posete fabrike Panasonik u Svilajncu rekao da će i rezultati sa rashodne strane biti bolji nego što je planirano, što znači da će deficit biti značajno niži.

"Prihodi će biti bolji od očekivanih, to će se dobro videti na kraju meseca", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da se prave čvrsti temelji za dobru građevinu, kakva treba da bude srpska ekonomija.

 

Vučić se sastao sa rukovodstvom Panasonika

Premijer je posetio fabriku "Panasonic lighting devices Serbia" u Svilajncu, gde se sastao sa direktorom Panasonikovog programa Šusakuom Nagaeom i rukovodstvom te kompanije u Evropi.

Posle sastanka, kojem je prisustvovao i ministar privrede Željko Sertić, premijer će obišao fabriku, a zatim sa rukovodstvom kompanije zasadio drvo u dvorištu pogona.

Japanska kompanija Panasonik u Svilajncu proizvodi elektronske uređaje za rasvetna tela i zapošljava 394 radnika.

"Panasonik" je lider među srpskim izvoznicima, jer je prošle gopdine ostvario suficit od 27 miliona dolara, a pogon u Svilajncu je otvoren 2011. godine.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vučić: U Nagoji vozi Tojotu, u Srbiji Fijat, snimaj Panasonikom

Izvor: Press, 17.Mar.2016, 11:17

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svaka država i svako mesto u svetu vode računa o tome da podstaknu domaću proizvodnju, pa se i on bori da Srbi najviše kupuju Fijatove automobile proizvedene u Srbiji, ali i kamere marke Panasonik, iz Svilajnca. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.