Tržište: Toyota i dalje ispred Volkswagena

Izvor: Nacionalna klasa, 28.Okt.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište: Toyota i dalje ispred Volkswagena

Toyota je saopštila da je njena globalna prodaja automobila povećana za 2,8% u prvih devet meseci ove godine i da je zadržala prvo mesto ispred Volkswagena.

Toyota je do septembra isporučila kupcima širom sveta 7,6 miliona vozila, a Volkswagen 7,4 miliona, ne računajući odelenja za teške kamione. Trka između ova dva giganta se nastavlja, a ova dva proizvođača beleže rast potražnje u Kini i SAD. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa <<

"Ovo je fantastična trka, a njihova snaga dolazi iz različitih delova sveta. SAD je snažno tržište za Toyotu, a Volksvagen beleži veliki rast u Kini", izjavio je Džejms Čao (James Chao), direktor IHS Atomotiva iz Šangaja.

Predsednik japanskog giganta Akio Tojoda poručio je akcionarima u godišnjem izveštaju da kompanija "napreduje u nepoznatoj teritoriji". On je napomenuo da je prošle godine kompanija prešla cifru od 10 miliona prodatih automobila širom sveta, a Toyota i Volksagen su na putu da i ove godine ostvare takav rezultat.

Automobilska industrija ostvaruje rekordne prodajne rezultate širom sveta, pošto kriza ovog segmenta postaje stvar prošlosti. Trećeplasirani po globalnoj prodaji je američki General Motors, čija je prodaja povećana za 2%, na 7,37 miliona vozila u prvih devet meseci 2014. godine.

Toyota je izvestila o povećanju prodaje modela RAV4 za 26%, a Volksvagen beleži rast poražnje za markom Audi, nročito za modelom Q5 i verzijom A6 sa produženim međuosovinskim rastojanjem, koja se prodaje u Kini.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.