Izvor: AutoBlog, 28.Avg.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota smanjila prognozu prodaje za 2009.

Vodeći japanski proizvođač automobila, "Tojota" smanjio je prognozu prodaje za 2009. godinu usled slabe tražnje u Severnoj Americi, objavila su glasila u Tokiju. Tokijska agencija Džidži pres je navela da će korporacija "Tojota" objaviti smanjenu prognozu globalne prodaje za sledeću godinu od 9,7 miliona automobila, što je za 700 hiljada vozila manje u odnosu na raniju procenu, prenela je agencija DPA. Ta smanjena brojka je ipak za 200.000 veća od očekivane prodaje u 2008. U "Tojoti" su ranije verovali da će američko trzište izaći iz sadašnje krize u toku prvog polugođa 2009. godine. Rukovodstvo...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Tojota smanjuje ciljeve za 2009. godinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2008

Tojota (Toyota) je danas smanjila plan prodaje za iduću godinu za 700.000 vozila, na 9,7 miliona što pokazuje da su čak i najveći proizvođači automobila pogođeni poskupljenjem sirovina, usporavanjem ekonomije SAD i skokom cena nafte. Tojota je ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.