Toyota povlači 6,39 miliona automobila u svetu

Izvor: B92, 09.Apr.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota povlači 6,39 miliona automobila u svetu

Automobili će biti povučeni zbog pet odvojenih problema koji se odnose na starter motora, mehanizam za pomeranje vozačevog sedišta, držač stuba volana, motor brisača vetrobrana i kablove mehanizma za vazdušne jastuke, saopštila je japanska kompanija.

Pozivom na vanredni servis biće obuhvaćeno 27 modela automobil na različitim svetskim tržištima, uključujući Japan, SAD i Evropu. Sva sporna vozila proizvedena su u periodu od aprila 2004. do avgusta 2013. godine. Povodom opoziva vozila koji je Toyota objavila na globalnom nivou, kontaktirali smo kompaniju Toyota Srbija. Od njih smo saznali da se od ukupno pet različitih opoziva, tri odnose na vozila za evropsko tržište. "Konkretno, što se tiče tržišta Srbije, za sad imamo informacije da su modeli Yaris i Urban Cruiser uključeni u vanrednu servisnu kampanju pregleda držača stuba volana, kao i u kampanju pregleda mehanizma za pomeranje vozačevog sedišta", kažu u kompaniji Toyota Srbija. Prema njihovim rečima, radi se o vozilima koja su proizvedena od 2005. do 2010.godine. Takođe, uskoro se očekuju i detaljnije informacije o trećoj vanrednoj servisnoj kampanji, koja se odnosi na modele Land Cruiser, RAV4 i Hilux, zbog potencijalnog problema sa kablom za vazdušni jastuk vozača. Reč je o vozilima koja su proizvedena od 2004. do 2010. godine. Toyota Srbija je putvrdila i da zbog pomenutih problema nije bilo prijavljenih povreda ni saobraćajnih nezgoda. "Toyota je posvećena obezbeđivanju najvišeg nivoa kvaliteta, sigurnosti i bezbednosti, pa ovakve kampanje preduzima redovno, u svrhu brige za svoje klijente", rekli su nam u toj kompaniji. "Pošto stalno prati stanje i prijave grešaka koje se ponavljaju, u ovom slučaju odlučeno je da se pet različitih kampanja preduzmu u istom trenutku zbog toga što je potencijalni rizik tako nalagao." Svi vlasnici vozila koja su obuhvaćena ovim vanrednim servisnim kampanjama, uključujući i one u Srbiji, dobiće pismo sa pozivom da dođu u ovlašćeni servis na proveru svojih vozila. "Kao i do sada, sve eventualne popravke će biti obavljene besplatno i u najkraćem mogućem roku", kažu u Toyoti.

Izvor: B92, Tanjug, Beta
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toyota povlači 6,39 miliona vozila u svetu

Izvor: B92, 09.Apr.2014

Automobili će biti povučeni zbog pet odvojenih problema koji se odnose na starter motora, mehanizam za pomeranje vozačevog sedišta, držač stuba volana, motor brisača vetrobrana i kablove mehanizma za vazdušne jastuke, saopštila je japanska kompanija...Pozivom na vanredni servis biće obuhvaćeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.