Toyota novim redizajnom produžila život Avensisu

Izvor: B92, 18.Feb.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota novim redizajnom produžila život Avensisu

Iako su se 2014. pojavile spekulacije da Toyota razmatra mogućnost povlačenja Avensisa sa evropskog tržišta, japanski proizvođač je još jednom osvežio svoju limuzinu srednje klase i produžio životni vek aktuelnom modelu za još nekoliko godina.

Treća generacija modela Avensis predstavljena je 2008. godine na auto-salonu u Parizu, a 2011. automobil je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretrpeo prvu restilizaciju. Četiri godine kasnije došlo je vreme za novo "zatezanje bora".

Stilske promene delo su dizajnerskog tima Toyote iz Francuske, dok je za ostala unapređenja bio zadužen istraživačko-razvojni centar iz Belgije.

Avensis za 2015. ima novi prednji deo koji je u skladu sa opštim korporativnim trendom Toyote, a podrazumeva manju masku hladnjaka sa hromiranom lajsnom koja vizuelno povezuje svetlosne grupe.

Osim toga restilizovani su i farovi i branik.

Toyota je saopštila da se redizajn ne završava samo na kozmetičkim promenama, već da je unapređena i motorizacija automobila - novi motori imaju poboljšane performanse i smanjenu potrošnju goriva.

Izvršene su promene u oblasti bezbednosti ali i u domenu udobnosti i komfora putnika u vožnji.

Očekuje se da će nova restilizacija obezbediti da Avensis ostane konkurentan na evropskom tržištu do 2018. godine, kada će biti poznata dalja sudbina ovog modela.

Premijera Toyote Avensis za 2015. zakazana je za 3. mart. Automobil će se proizvoditi u Velikoj Britaniji, a na srpsko tržište stiže na jesen.

Vozili smo: Toyota Avensis 2.0 D-4D Elegant

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.