Toyota nije najbolje prošla

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 18:18

Toyota nije najbolje prošla

Japanski proizvođač automobila Toyota saopštio je danas da je njegov čist profit u fiskalnoj godini pao za 14,0 odsto, na 16,4 milijarde evra.

Operativni profit Toyote za fiskalnu godinu koja se završila u martu je opao za 9,0 odsto, na 18,4 milijarde evra, prenosi agencija Kjodo.

Pad profita je urokovan porastom troškova za materijal, čelik i aluminijum, smatraju stručnjaci. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Japanska kompanija očekuje da će zbog porasta prozvodnih kapaciteta njen profit u tekućoj fiskalnoj godini porasti za 5,2 odsto, a operativni profit za 10,1 odsto.

Na čelo Toyote je 1. aprila došao Kodži Sato, zamenivši Akia Tojodu, koji je upravljao ovom kompanijom 14 godina.

Sato je najavio da će Toyota raditi na proizvodnji električnih vozila (EV), a cilj kompanije je da do 2030. godine proda 3,5 miliona EV-a. Toyota želi da u tekućoj fiskalnoj godini proizvede rekordnih 10,1 miliona automobila marke Toyota i Lexus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dobre vesti za Nissan

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 18:15

Japanski proizvođač automobila Nissan je u prethodnoj fiskalnoj godini uvećao svoj čist profit za tri odsto, na 1,51 milijardi evra...Na rast profita je uticalo slabljenje japanskog jena u odnosu na američki dolar, koje je kompenzovalo porast cena sirovina, prenosi agencija Kjodo...Operativni profit...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.