Toyota na vodonik u prodaji 2015.

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota na vodonik u prodaji 2015.

Toyota FCV-R sa pogonom na vodonične gorive ćelije imaće premijeru na sajmu automobila u Tokiju, krajem novembra 2013. Ovaj model biće ponuđen kupcima na probranim tržištima 2015. godine, kažu u japanskoj kompaniji.

Proizvođači automobila u poslednje vreme imaju običaj da kao najavu premijere novog modela objave fotografije maskiranog test prototipa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tako je Toyota, samo nekoliko nedelja pre nego što će na domaćem, tokijskom auto-salonu izložiti model FCV-R, prikazala prototip ovog automobila oblepljen kamuflažnom folijom.

Iako su detalji automobila brižljivo sakriveni, primećuje se da produkcijski model izgleda znatno konzervativnije u odnosu na koncept iz 2011. Verovatno su u japanskoj kompaniji ovog puta odlučili da ne rizikuju sa neuobičajenim dizajnom konceptne verzije, pa Toyota FCV-R kao da predstavlja mešavinu Priusa i prethodne generacije Corolle.

Toyota nije objavila nove tehničke detalje, ali na osnovu podatka koje su izneli na sajmu automobila u Frankfurtu, automobil će sa jednim punjenjem moći da pređe do 680 km.

U kompaniji kažu da će FCV-R biti ponuđen kupcima na odabranim tržištim tokom 2015. godine. Osim razvijene infrastrukture, odnosno neophodnih stanica za punjenje, sigurno je da će kriterijumi za odabir zemalja u kojima će se ovaj automobil prodavati biti i platežna moć kupaca.

Naime, procenjuje se da će Toyota FCV-R u SAD koštati između 50 i 100 hiljada dolara, a japanska kompanija planira da godišnje proda od 5.000 do 10.000 ovakvih automobila.

Više tehničkih detalja biće poznato nakon premijere modela Toyota FCV-R.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Toyota na vodonik u prodaji 2015.

Izvor: B92, 30.Okt.2013

Toyota FCV-R sa pogonom na vodonične gorivne ćelije imaće premijeru na sajmu automobila u Tokiju, krajem novembra 2013. Ovaj model biće ponuđen kupcima na probranim tržištima 2015. godine, kažu u japanskoj kompaniji...Proizvođači automobila u poslednje vreme imaju običaj da kao najavu premijere...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.