Toyota beleži rast globalne prodaje u maju

Izvor: AutoBlog, 30.Jun.2023, 00:21

Toyota beleži rast globalne prodaje u maju

Japanski proizvođač automobila Toyota Motor izvestio je o porastu globalne prodaje od 10 odsto u maju u odnosu na period od pre godinu dana, zahvaljujući rastu na domaćem i drugim ključnim tržištima, a kao glavni razlog navodi se dostupnost čipova i drugih delova. Kompanija je prošlog meseca prodala 838.478 vozila širom sveta, uključujući i njen brend luksuznih automobila Lexus, u poređenju sa 761.466 vozila u maju 2022. godine, kada je prodaja pretrpela veliki udarac zbog oslabljene ponude delova usled pandemije, prenosi Reuters. Globalna prodaja hibrida porasla je 25,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 261.147 jedinica, što čini nešto manje od...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toyota bilježi rast globalne prodaje u maju

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2023

Japanski proizvođač automobila Toyota Motor izvjestio je o porastu globalne prodaje od 10 odsto u maju u odnosu na period od prije godinu dana, zahvaljujući rastu na domaćem i drugim ključnim tržištima, a kao glavni razlog navodi se dostupnost čipova i drugih dijelova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.