Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota Supra će imati hibridni pogon

Evo prvih dokaza u vezi sa pogonom Toyote Supre. Riječ je o hibridnoj pogonskoj jedinici, a informaciju je potvrdio predsjednik i izvršni direktor Toyota Europe, Johan van Zil.

„Mi već sada imamo neke sportski orijentisane modele sa hibridnim pogonom u Lexusovom portfoliju, ali što se Toyote tiče, ukoliko učestvujemo u WEC šampionatu sa hibridnom tehnologijom, onda je normalno da to imamo i u serijskom automobilu“, rekao je van Zil. „Nemam nikakvih sumnji da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << će budući Toyotin model biti elektrifikovan.“

Toyotin TS050 trkač kombinuje 2,4-litarski V6 agregat i elektromotor. Ukupna snaga sistema iznosi 1000 konja. Naravno, toliku količinu snage ne treba očekivati u Supri.

Prethodno su kolale glasine da će oživljena Supra koristiti hibridni pogon, a sada su te priče potvrđenje. U videu se može čuti karakteristično zviždanje elektromotora sa vožnje na Nirburgringu.

Jedan od čelnika Toyote Motorsport GmbH, koji učestvuje u inženjeringu WEC trkača, reli automobila i nekih serijskih vozila, takođe je potvrdio da će Supra posjedovati turbo-hibridni pogon koji je u fazi razvoja. Nažalost, nije želio da ide u dodatne detalje.

Moguće je da hibridna opcija neće biti i jedina. Neki izvještaji sugerišu da će model sa elektro asistencijom biti perjanica, dok će „ulazni“ primerak ispod haube imati redni turbo „šestak“ iz BMW-a.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.