Toyota RAV4 je najprodavaniji automobil u 2022. godini

Izvor: AutoBlog, 08.Maj.2023, 22:06

Toyota RAV4 je najprodavaniji automobil u 2022. godini

JATO Dynamics je objavio globalni izveštaj o prodaji za prošlu godinu kada je plasirano ukupno 79,4 miliona novih vozila. To predstavlja pad od dva procenta u poređenju sa 2021. godinom, sa ključnim tržištima kao što su Severna Amerika, Evropa i Kina koja beleže pad u 2022. S druge strane, tržišta u razvoju poput Indije, Bliskog istoka, jugoistočne Azije i Afrike imaju rast pa skoro u potpunosti nadoknađuju pad u drugim regionima. Ipak, možda najzanimljivi podatak u izveštaju je taj da je Toyotin RAV4 prošle godine bio najprodavaniji model na svetu, sa više od milion isporučenih jedinica kupcima, od čega je 43 odsto prodato u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Sledi...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Toyota ima najprodavaniji auto na svetu – i još četiri modela u top-10!

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 15:04

Iako je 2023. dosta odmakla od svog početka, JATO Dynamics tek sad objavljuje svoj potpuni globalni izveštaj o prodaji za prošlu, 2022. godinu kada je širom planete isporučeno ukupno 79,4 miliona novih vozila.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.