Toyota C-HR za 2020. stiže sa novim hibridom od 184 KS FOTO

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota C-HR za 2020. stiže sa novim hibridom od 184 KS FOTO

Kupcima na evropskom tržištu biće ponuđena snažnija hibridna verzija sa 2.0 litarskim benzincem.

Toyota je obogatila ponudu svog kompaktnog krosovera u Evropi uvođenjem snažnijeg hibridnog pogona. Pored hibridnog modela sa 1.8 litarskim benzincem ukupne snage 122 ks, kupci će od sada moći da naruče i novu hibridnu verziju u čijem je srcu 2.0 litarski benzinski agregat, koji uz pomoć elektromotora isporučuje 184 konjske snage.

U Toyoti kažu da ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hibridni model ima i novo, unapređeno ogibljenje, kako bi vožnja bila udobnija. Pored toga, poboljšan je i upravljački sistem i dodatno smanjena buka u kabini, pa je vožnja prijatnija i komfornija.

Japanski proizvođač navodi i da novi hibridni C-HR emituje 118 g CO2/km, prema WLTP mernom ciklusu, dok emisija ugljen-dioksida kod slabijeg hibrida iznosi 109 g/km.

Toyota nije navela da će pored dve hibridne verzije u 2020. nuditi i postojeći 1.2 litarski turbo-benzinac od 116 ks, pa se pretpostavlja da će ova varijanta biti povučena iz Evrope.

To nije veliko iznenađenje s obzirom da se 80% kupaca modela C-HR na evropskom tržištu do sada opredeljivalo za hibridnu opciju.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.