Tojota povlači 3,8 miliona vozila zbog greške

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tojota povlači 3,8 miliona vozila zbog greške

VAŠINGTON - Najveći svetski proizvođač automobila japanska "Tojota" saopštila je da će sa američkog tržišta povući 3,8 miliona vozila zbog neodgovarajućih podloga za noge, koje mogu da izazovu sudar.

Podloge za noge mogu da dovedu do zaglavljivanja papučice gasa i tako izazovu sudar, navodi se u saopštenju.

Zvaničnici "Tojote" navode da sarađuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa državnim službama radi pronalaženja rešenja za problem, a najavili su i da će vlasnici automobila biti obavešteni već sledeće sedmice.

Portparol "Tojote" u SAD Irv Miler rekao je da bi vlasnici trebalo da uklone podloge za noge iz automobila sve dok rešenje ne bude nađeno.

Američke savezne službe objavile su da su primile 102 dojave o incidentima na putevima u kojima su učestvovala "Tojotina" vozila, a za koje je možda bila kriva upravo neodgovarajuća podloga za noge.

Najveće povlačenje "Tojotinih" automobila sa američkog tržišta dogodilo se 2005. godine, kada je zbog problema sa upravljanjem povučeno oko 900 hiljada vozila.
Pogledaj vesti o: Toyota,   Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tojota povlači 3,8 miliona neispravnih vozila

Izvor: Capital.ba, 30.Sep.2009

VAŠINGTON, Najveći svjetski proizvođač automobila japanska 'Tojota' saopštila je da će sa američkog tržišta povući 3,8 miliona vozila zbog neodgovarajućih podloga za noge, koje mogu da izazovu sudar. Podloge za noge mogu da dovedu do zaglavljivanja papučice gasa i tako izazovu sudar, navodi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.