“Tojota” povlači 280.000 automobila zbog softvera

Izvor: Capital.ba, 27.Feb.2024, 16:45

“Tojota” povlači 280.000 automobila zbog softvera

TOJOTA – Američki regulator za bezbjednost automobila saopštio je da će “Tojota” povući 280.663 kamioneta i terenaca i objaviti ažuriranje softvera zbog neočekivanog kretanja vozila kada je mjenjač u neutralnom položaju, a kočnice nisu aktivirane. Foto: Pixabay Nacionalna uprava za bezbjednost saobraćaja na putevima saopštila je da će prodavci izdati besplatno ažuriranje softvera na pogođenim vozilima za elektronsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << kontrolnu jedinicu mjenjača. Opoziv uključuje modele “tundra”, “tundra hibrid” i “leksus el-iks 600” proizvedene između 2022. i 2024. godine, kao i terenac “sekvoja” proizveden prošle godine. Чланак “Tojota” povlači 280.000 automobila zbog softvera се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Toyota opoziva 280.000 automobila zbog softvera

Izvor: AutoBlog, 28.Feb.2024, 01:26

Američki regulator za bezbednost automobila je saopštio da će Toyota opozvati 280.663 kamioneta i SUV-ova i objaviti ažuriranje softvera zbog neočekivanog kretanja vozila kada je menjač u neutralnom položaju, a kočnice nisu aktivirane.Nacionalna administracija za bezbednost saobraćaja na putevima...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.