Tojota povlači 1,6 miliona vozila zbog vazdušnih jastuka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tojota povlači 1,6 miliona vozila zbog vazdušnih jastuka

Japanska Tojota povlači više od 1,6 miliona vozila u svetu zbog problema sa vazdušnim jastucima, saopštila je ta kompanija.

Najviše je pogođena Evropa, sa 946.000 vozila, uglavnom modela Avensis i Corolla, preneo je Index.hr. Kako je saopšteno iz kompanije Tojota, sastav vazdušnih jastuka mora da bude zamenjen.

"Može da dođe do internog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kratkog spoja" koji će oštetiti sastav, a u nekim slučajevima može doći do deaktivacije vazdušnog jastuka i sastava koji omogućava pojasevima da se blokiraju u slučaju sudara, rečeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toyota povlači 1,6 miliona vozila zbog vazdušnih jastuka

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2018

TOKIO - Japanska Toyota povlači više od 1,6 miliona vozila u svijetu zbog problema sa vazdušnim jastucima, saopštila je ta kompanija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

“Tojota” povlači 1,6 miliona vozila

Izvor: Capital.ba, 01.Nov.2018

TOKIO, Zbog problema sa zaštitnim vazdušnim jastucima, “Tojota” povlači iz upotrebe više od 1,6 miliona automobila širom svijeta. Iz kompanije objašnjavaju da sistem vazdušnih jastuka mora biti zamijenjen, “jer može doći do kratkog spoja”. U nekim slučajevima, može doći i do bezrazložnog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.