Tojota odustala od žalbe

Izvor: B92, 01.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tojota odustala od žalbe

Ekipa Tojote odlučila je da povuče žalbu zbog kazne koja je Jarna Trulija koštala mesta na podijumu na prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije.

Takva odluka japanske ekipe znači da će aktuelnom šampionu Luisu Hamiltonu ostati treće mesto na stazi "Albert park" u Melburnu.

Predstavnici Tojote su, posle razmatranja ishoda žalbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su upućene Međunarodnom sudu za žalbe u okviru Svetske automobilske federacije (FIA) i sportskog koda, shvatili da bi njihov zahtev bio odbačen.

"Tojota Motorsport je odlučila da od žalbe neće imati koristi i zbog toga smo odlučili da ne idemo dalje s ovom akcijom”, kaže se u saopštenju tima, koja je u nedelju obavestila da namerava da se žali.

Truli je trku u Melburnu završio kao treći, ali je posle pomeren na 12. mesto pošto je dobio kaznu od 25. sekundi jer je pretekao Hamiltona dok je na stazi bio "sejfti kar”.

Druga trka sezone, Velika nagrada Malezije, na stazi "Sepang” na programu je u nedelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.